Indická kuchyně....3.díl

12. dubna 2010 v 0:41 | Juliana |  Seriály aneb co mě zajímá
Čauky,
pro ty z vás,co se již nemůžou dočkat dalšího pokračování o Indické kuchyni,mám dobrou zprávu.
Přináším v pořadí již třetí díl.
Jak vám chutnalo rótí?Teda pokud si ho někdo podle toho videa udělal.Já se bez mučení přiznám,že jsem to ještě nezkoušela.A to hlavně proto,že nemám vhodnou pánvičku.Tak doufám,že v budoucnu budu mít větší štěstí.
Teď už se ale ponoříme do dalších tajů indické kuchyně,jež přináší můj předposlední díl.
Na severu je obvyklé jídlo o několika chodech,na jídelníčku označované jako "meals" nebo thálí.
Většinou sestává z hromady rýže,ke které se pojídají různé druhy zeleninového karí,sambal dál,čatní a tvaroh,křupavé placičky papadam,vada a rasam.Jídlo se podává tradičně na kulatém plechovém podnosu zvaném thálí,na němž jsou naloženy misky s jednotlivými pokrmy;někde se používá velký list banánu.V tradičních restauracích můžete sníst,kolik jídla chcete,a personál kolem vás krouží a jídlo doplňuje.
Při jídle je nutno dodržovat zásadu pravé ruky:levá ruka se nesmí jídla vůbec dotknout.Pokrm se nabírá špičkami tří prstů pravé ruky,kterou si omyjete ve zvláštní misce.

Tento díl byl sice docela krátký,ale věřím,že i tak zajímavý.Ono platí,že méně je někdy více.
V posledním díle o indické kuchyni se budeme věnovat občerstvení u pouličních stánků.Dozvíte se,co všechno si můžete dát,když se budete procházet ulicemi indických měst.

Přeji příjemnou zábavu

Alvida

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama